2
دانش آموخته حوزه علمیه قم و دانشجوی دکترای فقه خانواده جامعة المصطفی العالمیه
چکیده
این پژوهش، تحت عنوان «بررسی اثرات استفاده از اینترنت بر انزوای اجتماعی جوانان شهر قم در سال 1398» به روش توصیفی، پیمایشی و اسنادی انجام شده است و اطلاعات آن به روش پیمایشی و از طریق پرسشنامه (شامل؛ سوالات انزوای اجتماعی «26 سوال»، میزان و نوع استفاده از اینترنت «در قالب 1 سوال چند گزینهای» و مشخصات فردی)، جمع آوری اطلاعات شده است. هدف کلی این تحقیق، بررسی استفاده از اینترنت بر انزوای اجتماعی جوانان شهر قم میباشد. واحد تحلیل در این تحقیق؛ فرد (جوانان 29-15) شهر قم میباشند. جامعه آماری پژوهش را کلیه جوانان 29-15 سال شهر قم تشکیل میدهند که تعداد آنان 319549 نفر (http//www.amar.org.ir) گزارش گردیده است.
به دلیل محدودیت زمانی تحقیق، تعداد 400 پرسشنامه توزیع شد اما تعداد 155 مورد از آنها واردspss گردید و تحلیل نهایی صورت گرفت. این نمونه آماری به صورت سهمیه ای – اتفاقی انتخاب گردیدند. برای گردآوری اطلاعات تحقیق از روش پرسشنامهای و کتابخانهای استفاده گردیده است.
پرسشنامه بین 155 نفر از جوانان شهر قم به صورت سهمیهای (چهار منطقه شهر قم که توسط شهرداری مشخص گردیده است) بر اساس سه مقطع سنی، توزیع شد. سپس دادههای آماری با بهره گیری از نرم افزار spss انجام شد.
جهت آزمون فرضیه ها؛ از «آزمون r پیرسون» برای آزمودن فرضیه اول، از «آزمون f آنالیز واریانس یک طرفه» برای آزمودن فرضیه دوم، از «آزمون t» برای آزمون فرضیه سوم، از «آزمون کای دو» برای آزمودن فرضیه چهارم و از «آزمون کروسکال والیس» برای آزمون فرضیه پنجم استفاده شده است که در نهایت با بررسی فرضیههای تحقیق نتایج ذیل حاصل گردید: بین میزان استفاده از اینترنت و انزوای اجتماعی جوانان شهر قم رابطه معناداری وجود ندارد. یعنی؛ مدت زمان بیشتر استفاده از اینترنت توسط جوانان، هیچ تاثیری بر کاهش انزوای اجتماعی آنان ندارد. بین نوع استفاده از اینترنت و میزان انزوای اجتماعی جوانان شهر قم، رابطه معناداری وجود ندارد یعنی؛ تفاوتی بین استفاده اجتماعی و غیر اجتماعی از اینترنت بر میزان انزوای اجتماعی آنان وجود ندارد. بین جنیست و انزوای اجتماعی جوانان شهر قم، رابطه معناداری وجود ندارد. یعنی جنسیت جوانان اعم از مرد و زن، هیچ تاثیری بر میزان انزوای اجتماعی آنان ندارد. بین سن جوانان و نوع استفاده از اینترنت، رابطه معناداری وجود دارد. یعنی؛ هر چه سن جوانان بالاتر میرود، میزان استفاه اجتماعی از اینترنت توسط آنان بیشتر میشود و بر عکس، هر چه سن آنان کاهش مییابد بر میزان استفاده غیر اجتماعی توسط آنان از اینترنت افزوده میشود. و در نهایت، بین میزان تحصیلات و نوع استفاده از اینترنت جوانان شهر قم رابطه معناداری وجود دارد. به این معنا که هر چه تحصیلات آنان افزایش مییابد به همان مقدار بر میزان استفاده اجتماعی از اینترنت، توسط آنان افزوده میشود.
مرتضوی هشترودی, سیدمحمود و ابوالحسنی, علی محمد . (1403). بررسی اثرات استفاده از اینترنت بر انزوای اجتماعی جوانان شهر قم در سال 1398. خانواده در آیینه فقه, 9(1), 29-64.
MLA
مرتضوی هشترودی, سیدمحمود , و ابوالحسنی, علی محمد . "بررسی اثرات استفاده از اینترنت بر انزوای اجتماعی جوانان شهر قم در سال 1398", خانواده در آیینه فقه, 9, 1, 1403, 29-64.
HARVARD
مرتضوی هشترودی, سیدمحمود, ابوالحسنی, علی محمد. (1403). 'بررسی اثرات استفاده از اینترنت بر انزوای اجتماعی جوانان شهر قم در سال 1398', خانواده در آیینه فقه, 9(1), pp. 29-64.
CHICAGO
سیدمحمود مرتضوی هشترودی و علی محمد ابوالحسنی, "بررسی اثرات استفاده از اینترنت بر انزوای اجتماعی جوانان شهر قم در سال 1398," خانواده در آیینه فقه, 9 1 (1403): 29-64,
VANCOUVER
مرتضوی هشترودی, سیدمحمود, ابوالحسنی, علی محمد. بررسی اثرات استفاده از اینترنت بر انزوای اجتماعی جوانان شهر قم در سال 1398. خانواده در آیینه فقه, 1403; 9(1): 29-64.